O nama

MES d.o.o. je tvrtka čija je osnovna djelatnost promet medicinskim proizvodima i opremom. Naziv MES dolazi od riječi MedicinaElektronikaSoftware po čemu je vidljivo da smo već u prošlom tisućljeću razmišljali o primjeni informatičke tehnologije u medicinske svrhe.

Od početka djelovanja nastojimo ostvariti prisan odnos i održati povjerenje sa našim kupcima sljedeći njihove želje i potrebe, a pomoću suvremenih informacijskih i komunikacijskih rješenja odgovorit ćemo na bilo koji zahtjev tržišta i novih tehnologija koje su danas postale imperativ svakoj tvrtki koja teži stabilnosti i prosperitetu.

MES d.o.o. certificiran je međunarodnim standardima kvalitete ISO 9001:2008 za standarde poslovanja, ISO 14001:2004 za zaštitu okoliša, te OHSAS 18001:2007 za sustav upravljanja zaštitom zdravlja i sigurnosti na radu.

Vizija

Ponuditi hrvatskom tržištu dodatnu vrijednost u sektoru medicine, dijagnostike i laboratorijskih rješenja te učestalim inovacijama i novim tehnologijma oplemeniti hrvatski zdravstveni sustav.

Misija

Inovativnim i jedinstvenim tržišnim rješenjima svakodnevno nastojimo razvijati učinkovite i optimizirane laboratorije, superiornu dijagnostiku i dodatnu vrijednost za korisnike medicinskih usluga.

UČINKOVITOST I OPTIMIZACIJA: specijalizirana i jedinstvena rješenja za svaki pojedinačni laboratorij, odjel, praksu ili ustanovu osiguravaju maksimalnu iskoristivost, uzimajući u obzir stručnost i specifičnost medicinskog sektora te važnost laboratorijske i „point of care“ dijagnostike.

SUPERIORNOST: nudimo nove analitičke vrijednosti, visoke standarde kontrole kvalitete, vrhunsku tehnologiju, inovativna rješenja te primjenu i širenje specifičnih znanja i stečenih kompetencija.

DODATNA VRIJEDNOST: sigurnost korisnika i pacijenata, razvijanje novih tržišnih prilika te ukupni doprinos društveno odgovornom poslovanju.

Naši ciljevi

Naši poslovni ciljevi usklađeni su s našom vizijom, misijom i vrijednostima koje propagiramo. Usmjereni smo prema konstantnom unapređenju i modernizaciji poslovanja kako bismo svojim zaposlenicima osigurali sigurnu i poticajnu radnu okolinu, a našim klijentima usluge i proizvode kojima će unaprijediti svoje poslovanje.

Razvoj

1987.

Tvrtka MES započinje s radom bazirajući se na servisnoj podršci dijagnostičkim aparatima.

1994.

Nakon suradnje s nizom svjetski renomiranih tvrtki iz područja laboratorijske, nuklearne i kardiološke dijagnostike donešena je strateška odluka da većinu svojih aktivnosti baziramo na suradnji sa Sysmex Corporation.

2002.

Priznanje "Prva hrvatska kuna" za uvrštenje u 1% najuspješnijih malih poduzeća na teritoriju Hrvatske prema kriterijima Hrvatske gospodarske komore.

2003.

Priznanje Hrvatske gospodarske komore za uvrštenje u 1% hrvatskih poduzeća s produktivnošću većom od prosjeka EU.

2004.

Selimo u vlastite prostorije na adresi Horvaćanska 10. Organiziran vlastiti prijevoz. Priznanje Sysmex Corporation za izuzetne rezultate u prodaji 2003. godine.

2005.

Priznanje Hrvatske gospodarske komore za uvrštenje u 1% hrvatskih poduzeća s produktivnošću većom od prosjeka EU.

2006.

Priznanje Hrvatske gospodarske komore za uvrštenje u 1% hrvatskih poduzeća s produktivnošću većom od prosjeka EU.

2007.

U Hrvatskoj instaliran 101 analizator.

2009.

Započinjemo razvoj veterinarskog programa u suradnji s renomiranim distributerom iz Njemačke, scil animal care company GmbH.

2010.

Zaključeno s navedenom godinom, prodano preko 220 hematoloških i koagulacijskih analizatora.

2012.

Certificirani smo ISO 9001:2008 za standarde poslovanja.

2013.

Uvođenje koagulacijskog programa i Point of care dijagnostike.

2014.

Certificirana smo tvrtka sa ISO 14001:2004 za zaštitu okoliša.