Hematologija

XN-Series

Sysmex XN-Serija predvodnik je u sferi hematološke analize i to dokazuje svojim karakteristikama i performansama. Jedinstven sustav kreiran je tako da se može prilagoditi i «skrojiti po mjeri» svakog korisnika. XN-Serija određuje parametre krvne slike i radi po načelu protočne citometrije uz fluorescentno obilježavanje. Eritroblasti se određuju automatski i direktno se broje, čime se eliminira manualno brojanje. XN-Serija direktno broji i nezrele granulocite što bitno reducira broj krvnih razmaza. Na uređaju se mogu određivati stanice iz tjelesnih tekućina (cerebrospinalni likvor, sinovijalna tekućina, peritonealni dijalizat), a brojni parametri retikulocita služe kao koristan alat pri dijagnosticiranju anemija ili kao izvrstan indikator za terapiju eritropoetinom kod dijaliziranih pacijenata na što ukazuje parametar količine hemoglobina u retikulocitima. Prednost XN-Serije je određivanje trombocita fluorescencijom, čime se vrlo pouzdano kvantificira ova stanična populacija i kod izrazito trombocitopeničnih pacijenata, što uz parametar poput frakcije nezrelih trombocita (IPF), rezultira superiornom dijagnostikom trombocita.

XP-300

Sysmex XP-300 hematološki analizator za 3-djelnu diferencijalnu krvnu sliku, sadrži sve operativne komponente u jedinstvenoj kompaktnoj jedinici koja uključuje i pneumatiku. Ovaj uređaj izrađuje 18 parametara + 3 histograma (PLT, RBC, WBC) iz pune krvi, brzinom od 60 uzoraka na sat te sadrži multi-jezični software.

XS-800i

Sysmex XS-800i automatizirani hematološki analizator za in vitro dijagnostiku u kliničkim laboratorijima može analizirati i dati rezultate za 24 parametra, izvodi analizu leukocita i diferencijalnu analizu metodom fluorescentne protočne citometrije pomoću poluvodičkog lasera. Eritrociti i trombociti analiziraju se metodom impedancije sa hidrodinamičkim fokusiranjem, a hemoglobin se analizira detektorom hemoglobina na bazi SLS metode. Podaci iz analize prikazuju se na jedinici za obradu informacija (IPU).

XS-1000i

Sysmex XS-1000i omogućuje brze i precizne 5-diff rezultate, prvenstveno za manje laboratorije, koji nemaju velik broj uzoraka dnevno. Koristeći XS-1000i auto-sampler model, korisnik dobiva potpunu slobodu za vrijeme procesa analize. Aspiracijski volumen od samo 20 µl za CBC + DIFF sliku čini ga adekvatnim i za obradu pedijatrijskih uzoraka. Ovaj analizator izvodi analizu leukocita i diferencijalnu analizu metodom fluorescentne protočne citometrije pomoću poluvodičkog lasera. Eritrociti i trombociti analiziraju se metodom impedancije sa hidrodinamičkim fokusiranjem, a hemoglobin se analizira detektorom hemoglobina na bazi SLS metode. Podaci iz analize prikazuju se na jedinici za obradu informacija (IPU).

Digitalna Morfologija

CellaVision DM1200 je automatizirani sustav za digitalnu morfologiju stanica. Automatski pronalazi stanice s jezgrama u jednoslojnom obojanom krvnom razmazu. Koristeći napredni algoritam za automatsko fokusiranje izrađuje slike, pred-razvrstava stanice koristeći naprednu obradu slika i kategorizira ih u različite skupine. Slike stanica i rezultati prikazuju se na ekranu visoke rezolucije. Također omogućuje pregled eritrocita i trombocita, a sve slike i diferencijalni rezultati spremaju se u bazu podataka.

SP-1000i

Sysmex SP-1000i potpuno je automatiziran i standardiziran uređaj za izradu i bojanje krvnih razmaza. Dostupan je kao samostalan uređaj ili kao dio Sysmex HST-N sustava. SP-1000i osigurava razmaze vrhunske kvalitete kroz automatsku prilagodbu hematokritu uzorka i visoko kvalitetno May Grünwald i Giemsa bojanje. Uređaj zamjenjuje rizičnu i nestandardiziranu ručnu izradu razmaza automatskim, brzim (do 120 uzoraka po satu) i standardiziranim razmazom. Izrađeni razmazi su kodirani i spremni za uporabu na Cellavision DM1200 sustavu.

TS-2000

Sysmex TS-2000 je inteligentan uređaj za razvrstavanje epruveta sa bar kodovima u hematološkim laboratorijima s velikim brojem uzoraka. TS-2000 značajno povećava efikasnost procesiranja EDTA uzoraka oslobađajući laboratorijsko osoblje ručnog razvrstavanja uzoraka. Najznačajniju primjenu pronalazi kod ponavljanja analize, retikulocita, sedimentacije eritrocita, arhiviranja uzoraka, kod bar kodova s greškom, neregistriranih uzoraka i slično.

RAL Stainer

RAL Stainer glavni je dio RAL sustava za standardizirano automatsko i poluautomatsko pripremanje razmaza. RAL Stainer uređaj je za brzo automatsko bojanje razmaza sa reagensima bez metanola. Brzo, pouzdano i sigurno i standardizirano bojanje razmaza sa podesivim protokolima bojanja. Ušteda na prostoru, “user friendly” sučelje, iskoristivost reagenasa i jednostavnost samo su neke od prednosti ovog uređaja. Zajedno sa HemoSlider-om (manualnim uređajem za pravljenje razmaza) osigurava apsolutnu standardizaciju krvnih razmaza spremnih za mikroskopiranje. Upravljanje je lako i sigurno, a njegova upotreba također smanjuje vrijeme bojenja za gotovo pola. Tokom procesa bojenja nije potrebno nadzirati Stainer, on je potpuno automatiziran i kompletan proces odrađuje sam.

Hemoslider

Sysmex HemoSlider olakšava pripremanje visokokvalitetnih krvnih razmaza. Ovaj poluautomatski slider osigurava ravnomjerno raspoređivanje krvnih stanica u jednom potezu. Sa stajališta ponovljivih rezultata i standardizirane kvalitete to također pogoduje tehničarima s manje iskustva. Znatno bolje usporediv izgled krvnih stanica od standardiziranih razmaza čini morfološku procjenu lakšom i idealno popraćenu standardiziranim procesom bojenja.

Extended IPU

Extended IPU je standardna aplikacija za validaciju i upravljanje radnim područjem namijenjena Sysmex sustavima u hematologiji, hemostazeologiji i laboratorijskim analizama urina. Program Extended IPU može se prilagoditi svim laboratorijima počevši od malih laboratorija pa do velikih laboratorijskih mreža. Extended IPU dizajniran je kao pomoć osoblju laboratorija kako bi točno analizirali i validirali dijagnostičke rezultate dobivene u hematološkim i koagulacijskim laboratorijima i laboratorijima za analizu urina.

Za starije hematološke modele (XT-1800i, XT-2000i, XT-4000i i K4500), molimo Vas da nam se obratite upitom na mail: mes@meshr.hr